ANDRE HAVER

Jeg elsker at besøge andre haver, men med to haver og fuldtidsjob er det en af de ting, jeg ikke tager mig tid til ofte nok. Det er rigtig ærgerligt, for det er både en kæmpe glæde og til stor inspiration. Og så møder man jo så mange søde havefolk.

Der er dog en have, jeg besøger nogle gange hver sommer, og det er Peter Hansens have på det vestlige Lolland. Til de, der endnu ikke har besøgt den, kan jeg kun sige; den er virkelig et besøg værd, selv om den ligger så langt ude, at kragerne for længst er vendt om.

I forsommeren er det de hundredevis af Rhododendron, der blomster, senere er det alle pæonerne og sidst på sommeren er det dagliljer, hosta og hortensia.

I juni 2018 var vi på en kort havetur til Holland og Belgien, hvor vi bl.a. besøgte Dina Defermes have. Det er så absolut den mest fantastiske have, jeg nogensinde har set.

På turen besøgte vi også Fancrever Höfte, der ligger i en lille by uden for Maastricht. Havens ejere er meget gæstfrie og viser gerne rundt og fortæller om haven. Det giver en ekstra dimension til et havebesøg, når ejerne giver sig tid til at fortælle om ideen og historien bag haven.

De Heerenhof er endnu en fantastisk have i Limburg-regionen. Den består egentlig af to haver; en gammel og en ny have med hver sit hus. Der er ikke mange blomster i haven, men mange flotte grafiske planter, bl.a. Hosta og formklippede hække og figurer.

I juli 2018 besøgte vi Haven på Skønager, som også er helt fantastisk, og vi fik en hyggelig snak med Lilian og hendes mand. Haven var en af de haver, man kunne besøge som deltager i A Fairytale of Roses, verdensrosenkongressen, som Danmark og Rosenselskabet var vært for i 2018. Så haven var toptunet, selv roserne her også havde lidt under den ekstremt varme sommer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.