Forår

Det blomstrer, spirer og gror

Nu er der virkelig ved at komme farver i haven. Frugttræerne og magnoliaen blomster og tulipanerne står i fuld flor.

Lige i øjeblikket er en af favorittulipanerne denne mørke sag, som jeg ikke kan huske navnet på. Den er fantastisk smuk med den mørke farve, antydningen af striber og det nærmest duggede ydre.

Jeg er de senere år blevet bidt af hosta-bacillen; specielt de blålige. Faktisk bryder jeg mig ikke rigtigt om de tofarvede, men Touch of Class er undtagelsen, der bekræfter regelen. Den er bestilt hjem fra Holland i efteråret, men jeg synes nu ikke helt den ligner, den jeg havde set et billede af – hvad siger I?

Hostaer er fantastiske, når de første spidser viser sig, når de langsomt folder sig ud, og når de står med deres flotte blade. Bare dræbersneglene så vil lade dem være, så de ser pæne ud hele sommeren.

Der står i øjeblikket godt 20 forskellige hostaer i køkkenhaven, hvor de blev plantet, da de kom hjem fra Holland i efteråret. Hostaerne med de blågrønne blade skal plantes ud i Måneskinshaven, når den er blevet ryddet for ukrudt, og på gårdspladsen langs stuehuset. Til solsiden af gårdspladsen har jeg købt Royal Standard, som jeg havde læst om hos Lisbeth fra Byhaven i Ebeltoft. Normalt interesserer hostaernes blomster mig ikke rigtigt, men disse skulle være hvide og duftende – helt klart et plus hos mig.

Ud over hosta er der også mange andre planter, hvor det er bladene, der er det vigtigste – i hvert fald for mig. Både Sølvsalvie og Ballota står i Måneskinshaven. Ballota står fin og grøn hele året rundt. Den får små lille blomster, men dem klipper jeg af. Sølvsalvien får heldigvis hvide blomster, så de ikke sprænger farveskalaen ;0)

Jeg skal i gang med at anlægge nogle bede med græsser, buksbomkugler og stedsegrønt bunddække. Bunddækket er bl.a. lammeøre, sølvbynke, karryurt og olivenurt, som jeg såeede sidste forår. De står i et af bedene i køkkenhaven, indtil jeg har fået gravet ud til bedene. Det er et større projekt, for der skal også anlægges gange.

Desværre vokser og spirer ukrudtet også på livet løs, men det vil jeg spare jer for billeder af. De sidste par weekender har der ikke været tid til ukrudtsbekæmpelse, da vi har haft besøg på gården. Men det er nu også hyggeligere end at fjerne ukrudt. Den kommende weekend fortsætter kampen mod ukrudtet.