Måneskinshaven

Gråt i gråt

Overskriften er måske ikke den mest catchy, men jeg er vild med løv i grå, blågrå og sølvgrå nuancer. Og der findes rigtig rigtig mange planter med løv i grålige nuancer, og en del af dem er endda stedsegrønne. Det er specielt i Måneskinshaven, jeg har de grålige planter.

Desværre hører hostaerne ikke til de stedsegrønne, men til gengæld er det fascinerende at se dem komme op og udfolde deres smukke blade i foråret.

Nogle af de planter, der står med grågrønne blade hele vinteren er Sølvsalvie, Nelliker, Ballota og Lammeøre. Sølvsalvien er desværre kun 2-årig. Lammeøre har jeg både i den almindelige størrelse og i kæmpestørrelse.

Lammeøre breder sig pænt og er nem at dele. Nelliker og Ballota er nemme at formere ved at tage stiklinge. Sølvsalvien skal formeres ved frøsåning, så jeg må huske at tage frø fra den i år.

Her kommer lidt billeder af nogle af de grå- og blågrønne planter. Der er mange flere Hostaer og også, Sølvpil, Uldpil, Perlekurv, græsser, andre slags bynke digitalis etc., men ingen billeder af dem i denne omgang.

Sølgsalvie og Nelliker
Ballota og Lammeøre
Sølvbynke, Iris og Pilebladet pære

Og for at det hele ikke skal blive alt for gråt kommer der også lidt blomsterbilleder taget i haven i dag.

Først lidt fra den hvide have. Og også lidt fra den lyserøde have.

Akelejer, Lupiner og Iris
Pæon First Arrival, Lupin Blossom og en ukendt nellike
Rose Louise Odier til venstre og Therese Bugnet til højre. Den i midten kender jeg ikke navnet på.