Havebesøg

Besøg i Bruuns have

I lørdags besøgte vi Bruuns fantastiske have lidt syd for Skive. Egentlig skulle vi kun have været på besøg i Erling Østergaards rugosa-have i Galten, men på Instagram havde jeg set, at der var åben have hos Margit Bruun, så ruten blev lagt om. Vi kørte derfor til Skive fredag og overnattede til lørdag. Lørdag formiddag kørte vi så lidt sydpå og fandt nemt frem til haven.

Jeg har længe fulgt Margit på Instagram og hendes blog, så et besøg stod højt på ønskesedlen. Og med alle de lækre billeder jeg havde set, var forventningerne høje, og de blev mere end opfyldt.

Vi blev budt velkommen af Margit, der var i gang med at lave kaffe til dagens gæster. Både Margit og hendes mand var meget gæstfrie og tog sig tid til at fortælle om haven og komme med tips til gode spisesteder og autocamperpladser i området. Jeg kan varmt anbefale et besøg i haven.

Når man ankommer til Bruuns have, er det første man møder en butik fyldt med lækre ting til haven, og jeg lod mig da også friste til at købe lidt havesouvenirs med hjem

Butikken med lækre sager til hus og have

Haven er inddelt i mange mindre rum, men den føles på ingen måde kompakt, da der også er græsplæner, store træer og udsigt ud over en eng, der fører ned til Karup å.

Udsigt over engen mod Karup å
Store skæve, gamle træer giver haven en eventyrlig stemning
Langt kik gennem haven

Rundt om i haven er der rigtig mange hyggelige siddepladser.

Hyggelig siddeplads under træerne
Siddeplads i skyggen ved siden af nogle smukke krukker
Fin jernbænk rundt om et træ

Et af de nyeste indslag i haven er skærehaven, hvor der er lavet insekthotel med en bænk under.

Bænk under insekthotellet

Rundt omkring i haven er der mange eksempler på Margits sans for dekoration og kreativitet. Jeg er jo ikke til for meget dimseri i haven, men når det har en funktion sammen med planter, vand eller som skulpturer og point de vue, fungerer det rigtig godt.

Fontæne med løvehoved
Dekorativ jernopsats
Endnu en jernkrukke
Mere jern
Der er så mange fine ting

På grund af de mange store træer, er der en del skygge i haven, hvilket var skønt, da vi havde valgt en meget varm dag til vores havebesøg. Men man kan også se, at alle hostaerne stortrives i de skyggefulde omgivelser.

De ser også ud til at trives i solen
Imponerende hosta og det ser ikke ud til, at de er plaget af snegle
Hosta og græsser

I to af haverummene er der spejlbassiner; i det ene et helt enkelt kvadratisk bassin, der spejles af kvadratiske bede med jernkanter og i et andet rum rektangulære bassiner sammen med træer og stauder. Begge dele meget effektfulde.

Helt enkelt spejlbassin
Bed ved siden af spejlbassinet
Spejlbassin med træer og planter
Sti af trædesten

Der er også et lille hyggeligt drivhus i haven, hvor man kan sætte sig med sin kaffe.

Rigtig godt med skyggegardiner på så varm en dag

Der er en rigtig fin rosenbuegang, men roserne var der desværre ikke gang i endnu. Nu var det kun clematisen, der blomstrede, men det så nu også godt ud. Hvis man kigger på Margits blog og instagramprofil @bruunshave kan man se, hvilket imponerende syn det er, når roserne blomstrer.

Buegang med clematis
Smuk buegang i jern

Der er så mange fine detaljer i haven, så jeg vil lade de sidste billeder tale for sig selv.