Roser, Stauder, Terrasse

Nyt bed i lilla, lyserødt og sølv

Roser, sølvsalvie og verbena bonariensis

Vi er nu kommet ind i oktober og jeg kan se tilbage på en sommer med en del gennemførte projekter. De fleste projekter har været nye bede, og det bed, der er kommet bedst fra start, er et lille bed til venstre for den nye terrasse i drivhushaven. Der skal nok skiftes lidt planter ud undervejs, da jeg har tyet til nogle af de planter, jeg havde på lager og som fylder godt meget hurtigt; nemlig sølvsalvie og geranium phaeum.

Denne del af haven var et stort vildnis af ukrudt, brombær og selvsåede træer, da vi købte gården. Vi, eller rettere Lars og minigraveren, ryddede området for nogle år siden, og der blev så sået græs for at prøve at komme noget af ukrudtet til livs. I sommeren 2020 lagde jeg kartofler direkte på græsset og et lag tang ovenpå for at slå græsset ihjel. Det lykkedes også, men der kom nu ikke så mange kartofler ud af det.

Kartofler i tang
Kartoffelbed på græs

Det var ikke hele området, der skulle være bed, for der skulle også være en terrasse. På billedet er der dog ikke kommet fliser på endnu. Op ad pergolaen er der plantet to blåregn Amethyst Falls.

Her er bedet som det så ud i maj måned, da det lige var plantet til. Det ser ikke ud af meget.

Det voksede heldigvis hurtigt til, og i bedet er plantet tre roser (Compte de Chambord, Heritage og Geoff Hamilton), Jacobstige (Purple Rain), sølvsalvie, verbena bonariensis, lupin (Masterpiece), en syren, en mørk lilla salvie, en phlox og en enkelt iris (vistnok Ghost Train). Efter at pergolaen og terrassen blev lavet, er der også plantet en række geranium phaum ind mod terrassen.

Jeg glæder mig til næste år, når roserne bliver lidt større og får flere blomster, end de havde i år. Det tager som regel et par år, inden de rigtigt kommer i gang her i vores tunge lerjord.