Havebesøg

Efterår i New England

Efterårsferien skulle egentlig være tilbragt i haven med at grave græstørv af til de to nye bede til tulipaner, pæoner og dahliaer. Men vi lod os lokke af en invitation til fødselsdag i Maine. Og så kunne vi jo samtidig køre en tur gennem Vermont og New Hampshire og beundre de fantastiske efterårsfarver og landskaber. Så ud over famliebesøg tilbragte vi også et par dage som leaf peepers.

På den sidste dag derovre fik jeg lige klemt et enkelt havebesøg ind. Jeg havde ikke regnet med, at der ville være meget, der blomstrede men lidt var der da, som I kan se her.

Asters, phlox og sankthansurt

Haven er en del af Hildene, som var Lincoln-familiens sommerresidens. Det var i familien eje indtil 1975, hvor den sidste efterkommer efter Abraham Lincoln døde. Huset og haven ligger lidt uden for Manchester i Vermont og har en fantastisk udsigt til de omkringliggende bjerge, der stod og lyste i efterårets farver.

Abraham Lincolns barnebarn, Jessie Lincoln designede den formelle del af haven til sin mor. I haven er der to lange pæonbede, og en af pæonerne er opkaldt efter Jessie Lincoln. Jeg kunne jo desværre ikke tage planter med hjem til Danmark, så jeg måtte nøjes med en pose frø, som jeg skal se, om jeg kan få til at gro. Men jeg må helt sikkert tilbage på et tidspunkt, når pæonerne står i blomst.

Der er også en køkken- og skærehave på stedet, men der var ikke meget at se på dette tidspunkt.

Der var også lidt inspiration til min måneskinshave.

Og så kommer her lidt billedspam med efterårsfarver fra turen, der gik fra Boston til Rockport og Monhegan Island i Maine, videre derfra til The White Mountains i New Hampshire og til sidst Manchester i Vermont.

Mølledammen ved The Lost Kitchen, Freedom, Maine
Solnedgang på Monhegan Island
Træer i gult og rødt i Conway, New Hampshire
En af de mange overdækkede broer i New England
White Mountains, der ikke er hvide på denne årstid

Og så kommer der ikke flere billeder i denne omgang.