Drivhus

Endnu et drivhus

For næsten et år siden købte jeg et drivhus på tilbud til Black Friday. Jeg plejer ellers aldrig at købe noget til Black Friday, men et drivhus havde længe stået på ønskesedlen, og det var et ret godt tilbud, så jeg slog til.

Det blev leveret få dage efter bestilling, men vi havde allerede besluttet os for, at det først skulle sættes op i foråret 2020. Det endte så med at blive sommer, inden det kom op. Vi kunne nemlig ikke helt bestemme os for, hvor det skulle stå – eller det vil sige, det kunne vi godt, problemet var bare, at ønskepositionen var lidt ude på naboens mark. Og det stykke jord kan vi først få råderet over i sensommeren 2021, hvis vi altså køber noget mere jord. Men så længe kunne jeg ikke vente med at få alle mine tomater i drivhus, så i første omgang byggede vi et drivhus i køkkenhaven til tomaterne.

I løbet af sommeren besluttede vi os så alligevel for en placering, så det kunne blive sat op og vi kunne få glæde af det allerede i år. Og så var vi også lidt trætte af at have glassene stående på paller på gårdspladsen.

Først kom minigraveren på arbejde med at skrabe græstørv af. Dernæst skulle der graves huller og støbes punktfundament, inden soklen kunne monteres.

Her er siderne samlet og klar til at blive sat op. Ifølge brugsvejledningen skulle man kunne samle det, selvom man kun var to til det. Det gik dog ikke helt efter planen, så der måtte lidt hjælp til fra skruetvinger og støtteplanker. Det er der ingen billeder af, da jeg havde mere end nok at gøre med at styre de vakkelvorne sider, mens Lars samlede dem.

Men det lykkedes at få det op at stå, selvom det voldte lidt problemer. Her kan man se, at Lars kæmper lidt med at få samlet en af dørene.

Og her er så drivhuset, dog stadig uden glas.

Den dag vi skulle sætte glas i, startede vi kl. 10 om formiddagen og var færdige kl. 21.30. Vi knoklede hele dagen kun afbrudt af en hurtig frokost og et par korte kaffepauser. Vi var fuldstændig udmattede og var faktisk trætte i flere dage bagefter.

Jeg havde egentlig ønsket mig gamle mursten som gulv i drivhuset, men de er jo virkelig dyre, hvis man skal købe dem hos firmaer, der har specialiseret sig i den slags. Men jeg var så heldig at falde over et tilbud fra en, der havde mursten til overs fra et byggeri. Efter lidt forhandling lykkedes det mig at få dem til en rigtig god pris. Det betød så godt nok, at Lars måtte til Næstved tre gange for at hente dem, da de ikke kunne være på trailen ad én gang. Og jeg er bare super glad for dem og synes, at de passer rigtig godt til det sorte drivhus.

Jeg ville gerne have dem lagt i sildebensmønster, og det kæmpede Lars så lidt med at få til at passe, da de er mere end dobbelt så lange som de er brede. Men resultatet er blevet super godt, hvis vi selv skal sige det. Vi er i hvert fald glade for resultatet.

Stolene havde vi købt tidligere og de skulle egentlig have stået ude i haven, men de kom altså til at stå i drivhuset i stedet for. Bordet fandt vi brugt til kun 100 kr., og så er der endda to tillægsplader til. Det er meningen, at det på et tidspunkt skal males, men så langt er vi ikke nået endnu. I det lange bed er der indtil videre plantet en fersken – bare ikke da billedet blev taget.

Kurvemøblerne var det første vi overhovedet købte, efter vi havde overtaget gården, så vi havde noget at sidde i, mens vi gik i gang med at renovere det gamle stuehus. Men de er nu flyttet ud i drivhuset, da det jo egentlig er et driverhus, så man skal kunne side behageligt og slappe af.

Drivhuset var klar til indvielse på vores bryllupsdag, så det skulle selvfølgelig fejres med en Aperol Spritz inden maden.

Og vi blev siddende i drivhuset, indtil månen stod op lige midt i buen af træer længere nede i haven. Jeg beklager det lidt grynede billede.

Det næste billede er heller ikke det bedste, da der er skygge på en del af billedet, men man kan da se, at der nu også er lagt sten foran drivhuset.

Og her er der også lavet bede på hver side af indgangspartiet. Der er plantet en hortensia og en buksbomkugle i hvert bed samt blå salvier, blå iris germanicum og Geranium Azure Rush.

Bag drivhuset skal der være en hæk og bag den en plantebørnehave. I resten af haverummet skal der være en terrasse med pergola, 4 rosenbede og to staudebede – men mere om det, når vi når så langt.